Cupcakes. Αυτά τα μικρά όμορφα κεκάκια που μας έχουν ξετρελάνει και τα βλέπουμε παντού, όλο και περισσότερο. Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ, συνδυάζοντας γεύση και εμφάνιση που εντυπωσιάζει.
Τα oreo cookie cupcakes εκτός από χαριτωμένα, είναι πολύ αφράτα και γευστικά. Το σοκολατένιο κέικ με ελαφρώς πικρή γεύση εξισορροπείται απόλυτα από την γλυκιά μπισκοτόκρεμα. Μπορείτε να βρείτε καλύτερη γεύση για cupcakes;
Ας ψήσουμε λοιπόν…
Υλικά (για 18 cupcakes)
Για το κέικ
- 220 γρ. νερό
- 50 γρ. κακάο
- 100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 270 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 175 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. baking powder
Για το cream cheese frosting
- 200 γρ. cream cheese
- 200 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με 1 κ.σ. corn flour
- εσάνς βανίλιας
- 10 μπισκότα oreo
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τη μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το κακάο με το νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνουμε μονομιάς στο μίγμα. Χτυπάμε με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί.
Σε ειδικό ταψί για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά.
Τα cupcakes φουσκώνουν και σφίγγουν.
Για να δούμε αν είναι έτοιμα βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το frosting χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη και το corn flour να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την κρέμα τυρί σε δύο δόσεις και χτυπάμε ελαφρά.
Σπάμε τα oreo σε πολύ μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τη ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Διακοσμούμε με το μείγμα τα cupcakes με τη βοήθεια κορνέ ή απλά απλώνουμε από πάνω με τη σπάτουλα.
Λίγα μυστικά…
Στο μείγμα του κέικ αφού προσθέσουμε το αλεύρι, θέλει ελάχιστο χτύπημα ίσα ίσα να ενσωματωθεί. Το κέικ αυτό είναι σχετικά υγρό γι’αυτό θέλει προσοχή στο ψήσιμο, μην καεί.
Cream chease frosting: Καλό θα ήταν το cream cheese να είναι σχετικά κρύο και full fat, για να μην βγει το μείγμα νερουλό και δεν στέκεται. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε υπερβολικά το βούτυρο, γιατί μετά θα αρχίσει να μαλακώνει πολύ.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο βούτυρο, μπορούμε, απλά πρέπει να χτυπηθεί πρώτα αυτό με την ζάχαρη κι έπειτα να προστεθεί η κρέμα τυρί, γιατί πάλι θα βγει νερουλό. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε το frosting στο ψυγείο να σφίξει, αν δεν στέκεται εύκολα. To corn flour το χρησιμοποιούμε για να σφίξει η κρέμα και να στέκεται όμορφα.