Αρωματικό κέικ καρότου με γλάσο τυριού και βανίλιας
Συστατικά
500 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλ. + έξτρα σπορέλαιο
2¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού baking powder
¾ κ. γλυκού baking soda
2 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
2 κ. γλυκού + έξτρα κανέλα
1¾ κ. γλυκού αλάτι
350 gr καρότα
1¾ φλ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
Άλειψε με λάδι μια φόρμα για κέικ και στρώσε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda, το τζίντζερ, την κανέλα και το αλάτι.
Τρίψε τα καρότα στην πλευρά με τις μεγάλες τρύπες και πρόσθεσέ τα στο μείγμα με το αλεύρι.
Βάλε το μισό τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με μια σπάτουλα για να αφρατέψει και να μαλακώσει.
Πρόσθεσε ενάμισι φλιτζάνι ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί στο τυρί.
Ρίξε και τα αυγά στο μπολ και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Πρόσθεσε σιγά-σιγά το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθεί και έπειτα δύο κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίξε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα αυγών και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε έναν χυλό.
Ρίξε τον χυλό στην φόρμα κέικ και ψήσε για 80 με 90 λεπτά.
Άφησε το κέικ να σταθεί για 20 λεπτά και ξεφόρμαρε με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.
Σε ένα μπολ χτύπησε το υπόλοιπο τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη, την υπόλοιπη βανίλια και μία πρέζα αλάτι.
Άλειψε το κέικ καρότου με το γλάσο και σέρβιρε.