Δεν είναι λίγες οι φορές που αποφεύγουμε το ποτό για να μην προσθέσουμε άδικα κιλά στη σιλουέτα μας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μέσα στο μούστο των σταφυλιών, βρίσκεται το λεγόμενο ελλαγικό οξύ, που καταφέρνει να επιβραδύνει την ανάπτυξη των υπαρχόντων λιποκυττάρων αλλά και τον σχηματισμό νέων. Παράλληλα ενισχύει τον μεταβολισμό και συντελεί στην ταχύτερη καύση λίπους.
Αμερικανοί επιστήμονες, έχοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια τους, προέτρεψαν όσους συνηθίζουν να πίνουν αλκοόλ και παράλληλα θέλουν να χάσουν κιλά, να προτιμούν το κόκκινο κρασί. Φυσικά πάντα σε μία ημερήσια κατανάλωση με μέτρο. Έτσι κόκκινο κρασί και σταφύλια μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ελλαγικό οξύ μειώνει ακόμα και την αποδόμηση του κολλαγόνου που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου. Συμβάλλει δηλαδή στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι εκτός από το να διατηρούμε αδύνατη τη σιλουέτα μας βοηθάει στο να διατηρούμε το δέρμα μας νεανικό. Για αυτό την επόμενη φορά που θα πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω μη νιώσετε και τόσες πολλές τύψεις