Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- 350 γρ. βρώμη
- 50 γρ. φουντούκια κοπανισμένα
- ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 μπανάνες πολτοποιημένες
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φουντούκι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο χαμηλό τσέρκι ή ταψάκι 20Χ20 εκ. περίπου και ύψους 2 εκατοστών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.