Υλικά
- Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
- 1 ποτηράκι του κρασιού νερό (ή όσο πάρει μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη)
- Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό τυρί φέτα (τριμμένη)
- άνηθος ψιλοκομμένος
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και πλάθοντας φτιάξτε τη ζύμη, προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να γίνει εύπλαστη.
- Κατόπιν χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και ανοίξτε με τον πλάστη 4 λεπτά φύλλα.
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε τα φύλλα με λάδι.
- Στη συνέχεια απλώστε το τυρί με τον ψιλοκομμένο άνηθο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τυλίξτε το σε ρολό.
- Κάνετε τις τυρόπιτες “σαλιγκάρι” και τις τηγανίζετε μία μία σε μέτρια φωτιά.
- Αφού ροδίσει καλά από τη μία πλευρά τη γυρνάτε από την άλλη.
- Μόλις η τυρόπιτα τηγανιστεί την τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.