Δεν είναι λίγες οι φορές που αποφεύγουμε σε βραδινές, και όχι μόνο εξόδους, το ποτό για να μην προσθέσουμε άδικα κιλά στη σιλουέτα μας
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το κόκκινο κρασί, μπορεί να φέρει ακόμα και το αντίθετο αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο μούστο των σταφυλιών, βρίσκεται το λεγόμενο ελλαγικό οξύ, που καταφέρνει να επιβραδύνει την ανάπτυξη των υπαρχόντων λιποκυττάρων αλλά και να εμποδίσει τον σχηματισμό νέων. Παράλληλα ενισχύει το μεταβολισμό, γεγονός που συντελεί στην ταχύτερη καύση του λίπους.
Έτσι, έχοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια τους, Αμερικανοί επιστήμονες, προέτρεψαν όσους συνηθίζουν να πίνουν αλκοόλ και παράλληλα θέλουν να χάσουν κιλά, να προτιμούν το κόκκινο κρασί. Θα μπορύσαμε λοιπόν να πούμε ότι κόκκινο κρασί και κόκκινα σταφύλια βάζουν ένα μικρό αλλά σημαντικό λιθαράκι στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι το ελλαγικό οξύ μειώνει και την αποδόμηση του κολλαγόνου που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου, θα λέγαμε ότι συμβάλλει και στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, αν το καταναλώνουμε με μέτρο, εκτός από το να διατηρούμε αδύνατη τη σιλουέτα μας, μας βοηθάει και στο να διατηρούμε το δέρμα μας νεανικό. Για αυτό την επόμενη φορά που θα πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω μη νιώσετε και τόσες πολλές τύψεις…