Αναζητάτε συνταγές για ένα υγιεινό πρωινό χωρίς γλουτένη, πρωινό χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη;
Δικαίως το κάνετε, γιατί το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεύματα μικρών και μεγάλων. Προσφέρει άμεσα ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, συμβάλλοντας στην καλή απόδοση (πνευματική και σωματική) των παιδιών και δίνει την ενέργεια που όλοι χρειαζόμαστε κάθε μέρα!
Υλικά
- 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ φλιτζανιού γάλα καρύδας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας, κοσκινισμένο
- ½ φλιτζάνια αλεύρι ταπιόκα (χωρίς γλουτένη)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
- 1. Τοποθετήστε ένα πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνου και προθερμάνετε στους 220 ° C. Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ τα ανακατεύουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε ξανά για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το αλεύρι καρύδας, το αλεύρι, τη σκόνη κανέλας και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι τα ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- 2. Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι και βάλτε το ξανά στο φούρνο για 3 λεπτά έως ότου το βούτυρο να λιώσει και να γίνει αφράτο. Ρίξτε το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και τοποθετήστε το στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν θα έχει φουσκώσει και θα έχει πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα.
- 3. Συνδυάστε τα pancakes με φρούτα εποχής, μέλι ή οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στη γεύση σας