Μια από τις 50 εθιστικές (ω ναι!) συνταγές που θα βρείτε στο νέο βιβλίο «Τα άπαντα της σοκολάτας», από τον μετρ του είδους, Στέλιο Παρλιάρο.
Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, με την Καθημερινή.
Υλικά
180 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο ακόμη για τις φόρμες
4 αυγά
80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τις φόρμες
λίγο κακάο ή άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στα μικροκύματα (στα 600 W, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα).
Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικές φόρμες της κρεμ καραμελέ. Μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα γλυκά για 15 λεπτά. Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο, περιμένουμε για 1 λεπτό και αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με κακάο ή άχνη και σερβίρουμε.