Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- 4 κ.σ μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- λίγο αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα φιλέτα αφού πρώτα τα αλατίσουμε και αν είναι κατεψυγμένα, τα στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Για τη σάλτσα, βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το κρασί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο στη σάλτσα.
- Περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε.