Λαχταριστοί ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

621

Δοκιμάστε παραδοσιακούς ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Η νοστιμιά της τοπικής ντομάτας σε συνδυασμό με το βασιλικό και τα αρώματά του, θα σας τρελάνουν.

Υλικά

  • ½ κιλό ντοματάκια Σαντορίνης
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
  • ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι) για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα μας να είναι ένας αραιός χυλός γιατί αλλιώς οι ντοματοκεφτέδες μας θα γίνουν πολύ σφιχτοί
  • Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα. Μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες τους γυρνάμε από την άλλη. Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Τους σερβίρουμε ζεστούς

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ