Η συνταγή για μακαρονόπιτα με σπαγγέτι στο τηγάνι, φαίνεται πολύ εύκολη και εύγεστη. Βλέποντας το βίντεο μπορείτε να τη φτιάξετε πολύ γρήγορα και να την απολαύσετε μαζί με τα παιδάκια σας αν θέλετε κάτι εύκολο και απλό. (Πώς να φτιάξετε ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό).
Η μακαρονόπιτα στο τηγάνι γίνεται αλλαντικά, μπεσαμέλ, και μανιτάρια αλλά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι έχει περισσέψει στην κουζίνα. Αν για παράδειγμα σας έχει μείνει κοτόπουλο θα μπορούσατε να το αξιοποιήσετε.
Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
- Μη βράσετε τα σπαγγέτι περισσότερο από 8 λεπτά, είναι βασικό να “κρατάνε”!
- Για να μαγειρέψετε τη μακαρονόπιτα χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
- Οπωσδήποτε θα πρέπει να την γυρίσετε και από τις δύο πλευρές προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Μην παραλείψετε να κάνετε τις στρώσεις, και μάλιστα μην πιέζετε τα ζυμαρικά ώστε να παραμείνει αφράτη και να μπορέσουν τα αυγά να “εισχωρήσουν” παντού.
- Η μακαρονόπιτα στο τηγάνι θέλει το χρόνο της, μη βιαστετε να την ψήσετε και μη δυναμώσετε για κανένα λόγο τη φωτιά
- Εναλλακτικά μπορείτε να την ψήσετε στον φούρνο φούρνος μέσα σε ταψί αντίστοιχου μεγέθους.
Υλικά για την μακαρονόπιτα με σπαγγέτι στο τηγάνι
- 250g σπαγγέτι ΝΟ7
- 6 αυγά
- 150g τριμμένη γραβιέρα
- 300g φέτα σκληρή
- 200ml γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 λίτρα νερό, προσθέτουμε 15g αλάτι και τα σπαγγέτι ΝΟ7, τα οποία βράζουμε για 8 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.28
- Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, περίπου 28-30 εκ.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπαγγέτι, τη γραβιέρα και τη φέτα θρυμματισμένη.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σπαγγέτι, τη γραβιέρα, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών
- Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα, σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 10-12’ ή στον φούρνο χωρίς καπάκι για 20-25’ στους 175ο C.
Πηγή:funkycook.gr