Τα σκαλοπίνια με ντομάτα και μοτσαρέλα είναι ένα από τα αγαπημένα και εύκολα πιάτα που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να το ετοιμάσετε με μοσχαρίσια φιλετάκια ή φιλέτα κοτόπουλου. (Νόστιμα κεφτεδάκια σε σάντουιτς ψωμιού στον φούρνο).
Μερίδες: 4
- Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
- Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα σκαλοπίνια με ντομάτα και μοτσαρέλα
- 800 γρ. λεπτές φέτες μοσχαρίσιο φιλέτο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 50 ml ξηρό λευκό κρασί
- 500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα
- 2-3 γαρίφαλα ολόκληρα
- 1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένος πλατύφυλλος βασιλικός
- 100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- αλάτι – πιπέρι
Πώς θα ετοιμάσετε τα σκαλοπίνια με ντομάτα και μοτσαρέλα
- Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα σκαλοπίνια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τα πανάρουμε με το αλεύρι και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι (αρκετά μεγάλο, ώστε να χωρέσει όλα τα κομμάτια κρέας σε μία στρώση) με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθούν, σοτάρουμε τα σκαλοπίνια και από τις δύο πλευρές (περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ίσα να πάρουν χρώμα) και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, αφού δυναμώσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ (για περίπου 1 λεπτό).
- Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα, τα γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι και τον μισό βασιλικό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα.
- Ξαναβάζουμε τα σκαλοπίνια σε μία στρώση στο τηγάνι, τα αφήνουμε στη φωτιά για μισό λεπτό από κάθε πλευρά και κατόπιν αποσύρουμε το τηγάνι.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μέτριες φέτες, τις στρώνουμε πάνω στο κρέας, βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και αφήνουμε ίσα ίσα να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα σκαλοπίνια με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και βραστά λαχανικά στον ατμό.