O σεφ Γιώργος Τσούλης φτιάχνει το πιο ιδιαίτερο και χριστουγεννιάτικο cheesecake με κουραμπιέδες και μελομακάρονα που απογειώνει τη γεύση του αγαπημένου μας επιδορπίου. Λιώνει στο στόμα και σίγουρα λόγω της εμφάνισης και της γεύσης του θα μείνει αξέχαστο στην οικογένειά σας και στους καλεσμένους σας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το cheesecake με κουραμπιέδες και μελομακάρονα
- 420 γρ. μελομακάρονα
- 7 γρ. ζελατίνη
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- Για το σερβίρισμα:
- Κουραμπιέδες, σπασμένους
- Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Παρασκευή
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα μελομακάρονα και με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως, τα σπάμε και τα ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.
- Απλώνουμε παντού τα μελομακάρονα και τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Βάζουμε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να μαλακώσουν.
- Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε εκ νέου.
- Σουρώνουμε έπειτα τις ζελατίνες και τις βάζουμε στο microwave για 3 με 5 δευτερόλεπτα, μέχρι να διαλυθούν. Τις αδειάζουμε στον κάδο και ανακατεύουμε εκ νέου.
- Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Κόβουμε αφού περάσουν οι 3 ώρες και σερβίρουμε με κουραμπιέδες και φιστίκια Αιγίνης.