Τραγανοί λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα

145

Τα «γλυκά όνειρα» της γιορτινής κουζίνας των Πορτογάλων είναι ένα τυπικό γλυκό, που πάντα σερβίρεται κυρίως στις γιορτές. Εμφανισιακά θυμίζουν λουκουμάδες, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ζύμη των σου, που παραπέμπει σε ντόνατ. Μήπως να τους δοκιμάσετε τώρα στις γιορτές; (Καρυδόπιτα: Η καλύτερη και ευκολότερη παραλλαγή με πεκάν).

Λουκουμάδες: Υλικά – Μερίδες 6

  • 240 ml νερό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά

Για τι τηγάνισμα των λουκουμάδων θα χρειαστείτε ελαιόλαδο.

Για την επικάλυψη των λουκουμάδων απαιτούνται ζάχαρη, βανίλια κομμένη στη μέση και κανέλα.

Διαδικασία παρασκευής των λουκουμάδων

Βήμα 1- Επικάλυψη: Από το προηγούμενο βράδυ σε ένα βάζο με καπάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τον λοβό βανίλιας.

Βήμα 2-Λουκουμάδες: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Σε λίγα λεπτά θα έχουμε μια μπάλα ζύμης οπότε και αποσύρουμε.

Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ τη ζύμη και τη ζυμώνουμε για 2΄. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, μέχρι να αφομοιωθεί εντελώς στη ζύμη και συνεχίζουμε με το επόμενο. Σταματάμε το ζύμωμα όταν η ζύμη είναι ελαστική και γυαλιστερή. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.

Βήμα 3: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε κουταλιές ζύμης τηγανίζοντας τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Μεταφέρουμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 4:Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αρωματισμένη ζάχαρη και την κανέλα, ρίχνουμε σε δόσεις τους λουκουμάδες και τους επικαλύπτουμε. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες σκέτους ή με παγωτό και με ένα ποτήρι Porto.

Πηγή: olivemagazine.gr

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ