Υλικά
- 5 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 1/2 κιλό φρέσκα θαλασσινά χτένια (περίπου 16)
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες (αν θέλετε) και κομμένες σε ζάρια
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά
- Αποσύρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει τα λίπη
- Συμπληρώνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι το τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή
- Καρυκεύουμε τα χτένια με αλάτι και πιπέρι
- Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά
- Αποσύρουμε σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το κρασί, τον ζωμό, και κρέμα γάλακτος
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 15 λεπτά
- Προσθέτουμε τα χτένια και το καλαμπόκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, αφού έχουμε κλείσει το μάτι
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και μπέικον