Rib eye με μυρωδάτα σπιτικά πατατάκια!

729

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
  • χυμό και το ξύσμα ½ λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 2 x 200 γρμ. μπριζόλες rib-eye
  • 2 χούφτες ανάμικτα φύλλα σαλάτας
  • 450 γρμ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πατατάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Εκτέλεση

  • Για το βούτυρο τσίλι, πολτοποιήστε το μαϊντανό στο βούτυρο με το τσίλι, προσθέστε χυμό και ξύσμα λεμονιού
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να στερεοποιηθεί
  • Προθερμάνετε το φούρνο για 200C
  • Για τα τσιπς, ανακατέψτε τα πατατάκια, το σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο σε ένα ταψί
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
  • Ψήστε για 35-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και γίνουν τραγανές
  • Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάν
  • Προσθέστε λίγο βούτυρο και τις μπριζόλες
  • Τηγανίστε για 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Στη συνέχεια σερβίρετε τις μπριζόλες στα πιάτα
  • Προσθέστε στο πιάτο τη σαλάτα και τα πατατάκια, τοποθετώντας από πάνω το βούτυρο τσίλι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ