Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 50 γρ βούτυρο
- 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
- χυμό και το ξύσμα ½ λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 2 x 200 γρμ. μπριζόλες rib-eye
- 2 χούφτες ανάμικτα φύλλα σαλάτας
- 450 γρμ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πατατάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Εκτέλεση
- Για το βούτυρο τσίλι, πολτοποιήστε το μαϊντανό στο βούτυρο με το τσίλι, προσθέστε χυμό και ξύσμα λεμονιού
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να στερεοποιηθεί
- Προθερμάνετε το φούρνο για 200C
- Για τα τσιπς, ανακατέψτε τα πατατάκια, το σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο σε ένα ταψί
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
- Ψήστε για 35-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και γίνουν τραγανές
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάν
- Προσθέστε λίγο βούτυρο και τις μπριζόλες
- Τηγανίστε για 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά
- Στη συνέχεια σερβίρετε τις μπριζόλες στα πιάτα
- Προσθέστε στο πιάτο τη σαλάτα και τα πατατάκια, τοποθετώντας από πάνω το βούτυρο τσίλι