Μια απλή συνταγή για νόστιμο γύρο σαν τον αγοραστό αλλά ο συγκεκριμένος είναι και ποιοτικός καθώς πρόκειται για σπιτικό.
Γύρος χοιρινός σπιτικός
Υλικά
-
- 1 κιλό πανσέτες χοιρινές ή 1 κιλό σνίτσελ απανάριστα
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ξύδι
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- ρίγανη – αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
-Χτυπάμε τις πανσέτες να πλατύνουν και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
-Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τις πανσέτες σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 3 ώρες να μαριναριστούν.
-Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τον γύρο όπως είναι μαζί με την μαρινάδα του.
-Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά χωρίς να προσθέσουμε περισσότερο λάδι.
-Για να σερβίρουμε τον γύρο μας, ψήνουμε πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
-Κόβουμε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες που τα έχουμε αφήσει σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 15′ και τα έχουμε στραγγίξει καλά.
-Σερβίρουμε στη μερίδα μας πιτούλες, γύρο (όσο θέλουμε) ντομάτες σε φέτες, τζατζίκι, κρεμμύδια και αν θέλουμε τηγανιτές πατάτες.