Σπιτικός γύρος χοιρινός

1051
Μια απλή συνταγή για νόστιμο γύρο σαν τον αγοραστό αλλά ο συγκεκριμένος είναι και ποιοτικός καθώς πρόκειται για σπιτικό.

Γύρος χοιρινός σπιτικός 

Υλικά

    • 1 κιλό πανσέτες χοιρινές ή 1 κιλό σνίτσελ απανάριστα
    • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/2 φλ. ξύδι
    • 1 κ. γλ. πάπρικα
    • ρίγανη – αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

-Χτυπάμε τις πανσέτες να πλατύνουν και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
-Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τις πανσέτες σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 3 ώρες να μαριναριστούν.
-Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τον γύρο όπως είναι μαζί με την μαρινάδα του.
-Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά χωρίς να προσθέσουμε περισσότερο λάδι.
-Για να σερβίρουμε τον γύρο μας, ψήνουμε πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
-Κόβουμε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες που τα έχουμε αφήσει σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 15′ και τα έχουμε στραγγίξει καλά.
-Σερβίρουμε στη μερίδα μας πιτούλες, γύρο (όσο θέλουμε) ντομάτες σε φέτες, τζατζίκι, κρεμμύδια και αν θέλουμε τηγανιτές πατάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ