Πολλοί βρίσκονται σε σύγχυση για το πώς να πάρουν αρκετό ασβέστιο, πιστεύοντας ότι χρειαζόμαστε τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, ώστε να ανταποκριθούμε στη συνιστώμενη ημερήσια δόση.
Πρώτα απ ‘όλα, αυτό δεν είναι αλήθεια. Και δεύτερον, ποιος θέλει να πιει τόσο πολύ γάλα;
Υπάρχει τρόπος να παίρνουμε ασβέστιο μου γεμίζοντας το πιάτο μας με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, που δεν περιλαμβάνονται στο αγελαδινό γάλα και σε όλα όσα σχετίζονται με αυτό.
Αυτή είναι η λίστα των πέντε τροφίμων με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, οι οποίες ανταγωνίζονται στα ίσα το γάλα:
– 100 γρμ., στραγγισμένες σαρδέλες με κόκαλα σε κονσέρβα – 321 mg ασβεστίου
– 30 γρμ. καβουρδισμένο σουσάμι – 277 mg ασβεστίου
– ½ φλιτζάνι λαχανάκια σόγιας – 230 mg ασβεστίου
– 100 γρμ., στραγγισμένος σολομός με κόκαλα σε κονσέρβα – 212 mg ασβεστίου
– ½ φλιτζάνι τόφου σε κύβους – 253 mg ασβεστίου