Υλικά
- 1-1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
- 1 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 3 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη (για το σιρόπι βασιλικού)
- ½ φλιτζάνι νερό (για το σιρόπι βασιλικού)
- 4-5 φύλλα βασιλικού (για το σιρόπι βασιλικού)
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος βασιλικός (για το σιρόπι βασιλικού)
Εκτέλεση
- Για να κάνετε το σιρόπι, βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τον ψιλοκομμένο βασιλικό σε μια μικρή κατσαρόλα
- Ανακατεύοντας συχνά, αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει
- Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά
- Αφαιρούμε τον βασιλικό
- Τοποθετούμε σε ένα βάζο ή άλλο αεροστεγές δοχείο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (όλη τη νύχτα είναι το καλύτερο)
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις φράουλες και το βαλσαμικό ξύδι
- Σε μια μεγάλη κανάτα βάζουμε το σιρόπι βασιλικού και τον πουρέ φράουλας (ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
- Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρετε πάνω σε πάγο (κατά προτίμηση θρυμματισμένο)