Υλικά
- 500 γρ. σπανάκι
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2/3 ποτηριού γάλα
- αλατοπίπερο
- 300 γρ. μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- αλατοπίπερο
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Τριμμένη κεφαλογραβιέρα Κρήτης
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 3′.
- Τα κατεβάζουμε και τα κρυώνουμε με νερό και τα σουρώνουμε.
- Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα χόρτα.
- Τα αφήνουμε να σωταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Τα βγάζουμε φροντίζοντας να αφήσουμε όσο μπορούμε πιο πολύ βούτυρο μέσα στο τηγάνι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω.
- Ρίχνουμε στο βούτυρο το αλεύρι και το γυρνάμε με το σύρμα να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα. Επαναφέρουμε τα χόρτα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Καθαρίζουμε ή ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
- Σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να προλάβουν να μαλακώσουν.
- Όταν εξατμισθεί το νερό και μείνει μόνο το λάδι, βάζουμε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Τα κατεβάζουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί.