Υλικά
- 6 μικρές αγκινάρες
- 3 φλιτζάνια μικρά άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 4 φλιτζάνια σπανάκι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις αγκινάρες και βάλτε τις σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι
- Ζεστάνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, το λιωμένο σκόρδο, και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για περίπου πέντε λεπτά.
- Σβήστε με το κρασί και αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι οι αγκινάρες και τα μανιτάρια να μαλακώσουν
- Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι σπανάκι σε κάθε πιάτο, και από πάνω το μείγμα της αγκινάρας με τα μανιτάρια.
- Για ντεκόρ τοποθετείστε νιφάδες παρμεζάνας πάνω από την σαλάτα
- Τέλος, περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι