Καθώς δεν είναι εποχές να πετάμε φαγητά και όπως είχαμε μιλήσει για το μπαγιάτικο ψωμί, τώρα έχουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις για το τι μπορείς να κάνεις με τον κιμά που έχει περισσέψει.
1. Πίτσα
Φτιάχνεις μια εύκολη ζύμη για πίτσα και ρίχνεις πάνω τον κιμά με μπόλικο τριμμένο τυρί και κομμένη πιπεριά. Είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις ημέρες που επιστρέφεις από τη δουλειά και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις.
2. Μουσακάς
Ψήνεις στο φούρνο αντί να τηγανίσεις, μελιτζάνες κομμένες σε φέτες. Βάζεις τον κιμά και χτυπάς ένα κεσεδάκι γιαούρτι με 2 αβγά και λίγο τριμμένο τυρί. Ιδού ο μουσακάς σου που είναι και υγιεινός και καθόλου βαρύς.
3. Πιτούλες
Ψήνεις πιτούλες (για γύρο) στην τοστιέρα ή σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, την αλείφεις με γιαούρτι και έπειτα απλώνεις τον κιμά που περίσσεψε. Μπορείς να προσθέσεις τυρί για έξτρα γεύση. Αν θες το βάζεις και στο γκριλ για δυο λεπτά ώστε να λιώσει καλύτερα το τυρί αν και από τον κιμά που έχει ζεσταθεί , θα λιώσει ούτως ή άλλως.