Υλικά
250 γραμ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
1/3 της κούπας ρύζι βρασμένο
1 κουπα μανιτάρια ,τριμμένα
1/2 φλυτζάνι μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας βρώμη
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
4-5 φυλλαράκια δυσμο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Πολτοποιείστε τα φασόλια,το ρύζι,το κρεμμύδι και το σκόρδο σε έναν πολυκόφτη ή με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν
- Σε ενα μπολ προσθέστε στο μείγμα τα μανιτάρια,το μπρόκολο, το αυγό,την βρώμη, την παρμεζάνα,την πάπρικα και το δυόσμο ψιλοκομμένο,
- ανακατέψτε καλά και με το μείγμα αυτό σχηματείστε μικρά μπαλάκια,τοποθετήστε τα σε αντικολλητική επιφάνεια και ψήστε
- σε προθερμασμένο φούρνο,στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά ή για πιο γρήγορα τηγανίστε σωστά (πάντα σε ελαιόλαδο)για πολύ λίγα δευτερόλεπτα,ίσα-ίσα να κάνει κρούστα χωρίς να ψηθεί εσωτερικά ο κεφτές και τελειώστε ψήνοντας στον φούρνο για 10 λεπτά
Tip
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα ή για πιο ελαφριά βράστε φασόλια έχοντας αλλάξει 2 φορές το νερό κατά το βράσιμο.
Αν χρειαστεί προσθέστε παραπάνω βρώμη ώστε να σφίξει το μείγμα, κατά το πλάσιμο ή εξωτερικά.