Σήμερα και στο τσακα τσακα θα φτιάξουμε ένα πολύ ωραίο παγωτό, ελαφρύ, γευστικό χωρίς πολλές διαδικασίες…
Θα χρειαστούμε ένα κουβαδάκι γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά, μισό κιλό είναι, 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, την μικρή συσκευασία για γλυκά να έχετε, ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι και αμύγδαλα φιλέ που θα τα καβουρδίσετε λίγο.
Λοιπόν, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα αμύγδαλα που τα κρατάμε για το τέλος και τα χτυπάμε καλά καλά με το μίξερ χειρός για δέκα λεπτά.
Αν έχετε παγωτομηχανή τα βάζετε όλα εκεί, εγώ δεν έχω και το κάνω πάντα με τον κλασσικό τρόπο.
Όταν τελειώσει η διαδικασία το βάζουμε σ ένα μεταλλικό μπολ αν έχετε διαφορετικά σ ένα πλαστικό.
Η διαφορά είναι ότι στο μεταλλικό παγώνει πιο γρήγορα…
Πρέπει να μείνει για να παγώσει έξη ώρες περίπου, όμως ανά τρία τέταρτα, το βγάζετε και το χτυπάτε με το σύρμα για να μην κάνει κρυστάλλους και στην τελική του μορφή να είναι αφράτο.
Στην τελευταία φάση, στο τελευταίο ανακάτεμα δηλαδή, βάζετε και τα αμύγδαλα φιλέ για να του δώσουν κι αυτά το δικό τους άρωμα…
Φυσικά εσείς μπορείτε να βάλετε μέσα ότι θέλετε, τρούφα σοκολάτα, φράουλες, φρούτα γενικώς, γλυκό κουταλιού η μόνο το σιρόπι από γλυκό κουταλιού, κομματάκια μπισκότα και άλλα πολλά…
Εγώ σας έδωσα την απλή εκδοχή, εσείς αποφασίζετε…
Ποτέ δεν αγοράζω παγωτά για το σπίτι, πάντα φτιάχνω κι είναι ωραιότατα…
Μια άλλη φορά, θα σας πω κι ένα παγωτό με μερέντα, που τρελαίνει τα μικρά παιδιά!!