Υλικά
- 12 μεσαίου μεγέθους ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 4 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια
- 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 ½ κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Πλύνετε, καθαρίστε τις ώριμες ντομάτες και αφαιρέστε τα σπόρια.Χτυπήστε μαζί με το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Χύστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, το αγγούρι, το μάνγκο και το σχοινόπρασο στο μείγμα της πολτοποιημένης ντομάτας και ανακατεύετε καλά μέχρι ενσωματωθούν.
- Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα. Απολαύστε το κρύο με ψωμί ή τραγανάς κρουτόν.