Εύκολο γλυκό επιδόρπιο

625

Υλικά

  • 3 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. αµυγδαλόψιχα ψιλοτριµµένη
  • 1 φλ. παντεσπάνι κοµµένο σε µικρά κοµµατάκια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. κρέµα γάλακτος
  • 2 φλ. χυµό από ρόδι
  • 3 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. σπόρους από ρόδι
  • 2 αβγά
  • ελάχιστη κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε τα αβγά µε τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτετε το γάλα, το παντεσπάνι, την αµυγδαλόψιχα, την κανέλα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνετε το µείγµα σε µια µεγάλη στρογγυλή µεταλλική φόρµα ή σε ατοµικά φαρµάκια και ψήνετε σε µπεν-µαρί σε προθερµασµένο φούρνο για 30-40 λεπτά µέχρι να πήξει.
  • Τοποθετείτε το γλυκό για 15-20 λεπτά στο ψυγείο και µετά αναποδογυρίζετε σε µια µεγάλη πιατέλα.
  • Στο µεταξύ βράζετε το χυµό και τη ζάχαρη για 15 λεπτά.
  • Περιχύνετε το γλυκό µε το σιρόπι και γαρνίρετε µε τους σπόρους του ροδιού και µερικά φυλλαράκια δυόσµου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ