Υλικά
- 1,5 Kg μοσχαράκι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο βούτυρο
- αλατοπίπερο
- μερικά κλωνάρια θυμάρι
- 5 – 8 πατάτες
- 1 λεμόνι (προαιρετικά)
- 1 κύβος βοδινού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μοσχαράκι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσει για περίπου μισή ώρα. Ξαφρίζουμε το νερό και προσθέτουμε αλατοπίπερο κι αν θέλουμε και έναν κύβο βοδινού. Αφαιρούμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το βάζουμε στο ταψί μας. Κρατάμε το νερό γιατί θα μας χρειαστεί για να ψήσουμε με μέρος αυτού τις πατάτες.
- Κάνουμε σχισμές στο κρέας και βάζουμε μέσα σε αυτές τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση και περασμένες σε αλατοπίπερο. Σε αυτό το στάδιο είτε περνάμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε, στην κατσαρόλα με λίγο λάδι ή βούτυρο να ροδίσει ελαφρά, είτε το βάζουμε απευθείας σε προθερμασμένο φούρνο μαζί με μερικά κλωνάρια θυμάρι και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο. Βάζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε και λίγο λάδι ή βούτυρο αφού τις αλατίσουμε. Το νερό που έχουμε κρατήσει δεν το προσθέτουμε όλο. Βάζουμε περίπου 2 φλιτζάνια για ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Δεν το πετάμε όμως μήπως χρειαστεί αργότερα να συμπληρώσουμε.
- Όταν το κρέας και οι πατάτες αρχίσουν να ροδοψήνονται αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμάρι και προσθέτουμε αν θέλουμε το χυμό ενός λεμονιού. Σερβίρουμε ζεστό