Μια σαλατούλα νόστιμη και δροσερή, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και τρεις ημέρες, ενώ μπορούμε να τη σερβίρουμε ως ορεκτικό αλλά και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 300 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι ή άλλο που να παραμένει σπυρωτό
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι από κονσέρβα
- 2 καρότα καθαρισμένα, βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 8 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά λιγότερο από τον απαιτούμενο χρόνο. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
3. Σε μια βαθιά πιατέλα ανακατεύουμε το ρύζι με όλα τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.
4. Σκεπάζουμε την πιατέλα με μεμβράνη και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.
5. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr