Για τη ζύμη
Υλικά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αβγό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′. Ανοίγουμε με πλάστη τα φύλλα της τάρτας και τα στρώνουμε σε μια ταρτιέρα.
Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την γέμιση. Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας για 10 λεπτά στους 180°C.
Για τη γέμιση
Υλικά
10 σπαράγγια βρασμένα
250 γρ. τσένταρ τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια απλώνουμε το τριμμένο τυρί και αραδιάζουμε τα σπαράγγια. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.