Οι πικάντικες γεύσεις έχουν κάτι το παιχνιδιάρικο κι ερεθιστικό για τη γλώσσα. Έτσι κι αυτά τα κεφτεδάκια που είναι τόσο νόστιμα και μετά βίας συγκρατούμαι να μην τα φάω όλα τη στιγμή που βγαίνουν από το τηγάνι!Δοκιμάστε τα με κιμά κοτόπουλου, είναι πιο ελαφρύς και πολύ νόστιμος.
Μία συνταγή από το Μεξικό…
Υλικά για 4 μερίδες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι
450γρ. κιμά κοτόπουλου
1 μεγάλο αυγό
⅓ φλιτζανιού θρύμματα ψωμιού
2 μικρές καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 μεγάλη κόκκινη, μία κίτρινη, μία πορτοκαλί και μία πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένες σε λωρίδες
1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα τσίλι (προαιρετικά)