Κυπριακές ραβιόλες

590

 

Υλικά:

Για τη ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι
3 αυγά, ελαφροχτυπημένα
1 κουτάλι του τσαγιού αλάτι
1/2 φλιτζάνι νερό

Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
1 φλιτζάνι ξηρή αναρή (μυζήθρα) τριμμένη
2 αυγά
1 κουτάλι της σούπας δυόσμο ξηρό τριμμένο

Για το άρτυσμα
1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το αλάτι. Ανοίγουμε στο κέντρο του αλευριού μια λεκάνη και ρίχνουμε σε αυτή τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια σφικτή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα την αλευρώνουμε ελαφρά και τη σκεπάζουμε με ένα ρούχο και την αφήνουμε για 1 ώρα.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το χαλούμι, την αναρή και το δυόσμο. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε στα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη ξανά και τη χωρίζουμε σε τρία ίσα κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπάλα και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα μεγάλο στενόμακρο φύλλο.

Με ένα κουτάλι του τσαγιού παίρνουμε γέμιση κάθε φορά και τη τοποθετούμε στη μέση του φύλλου σε σειρές και σε απόσταση 5 εκατ. Περίπου το ένα από το άλλο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρύο νερό το φύλλο γύρω από τη γέμιση.
Διπλώνουμε κατόπιν το φύλλο για να σκεπάσουμε τη γέμιση και με την άκρη της παλάμης μας πιέζουμε τα κενά μεταξύ της γέμισης για να κολλήσουν τα δύο φύλλα. Κόβουμε στη συνέχεια το ζυμαρικό με τα χείλη ενός φλιτζανιού του καφέ μικρό για να φτιάξουμε τις ραβιόλες σε ημικυκλικό σχήμα.

Βράζουμε τις ραβιόλες λίγες λίγες κάθε φορά σε μπόλικο καυτό και αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις μεταφέρουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν και τις αδειάζουμε σε μια πιατέλα μέσα στην οποία έχουμε πασπαλίσει με τριμμένο τυρί. Πασπαλίζουμε τις ραβιόλες μας με τα δύο είδη τυριών και τις σερβίρουμε ζεστές.

Καλή Όρεξη!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ