Σήμερα λέω να φτιάξουμε μια παντζαροσαλάτα μιας και τα παντζάρια είναι στον καιρό τους, η άνοιξη μας χτύπησε την πόρτα κι ας βάλουμε λίγο χρώμα στην ζωή μας.
Είναι μια πολύ γρήγορη, εύγευστη σαλάτα που μπορεί να συμπληρώσει το γεύμα η να γίνει το δείπνο σας, αν τρώτε ελαφριά το βράδυ, που νομίζω πως αυτό είναι και το σωστό.
Για να δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε, χρειαζόμαστε λοιπόν παντζάρια, γιαούρτι στραγγιστό, λίγο λάδι, λίγο ξύδι, αλατοπίπερο, κουκουνάρι και καρύδια χοντροκομμένα, εγώ τα θρυμμάτισα στο γουδί μου.
Πάμε να την φτιάξουμε τώρα…
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το γιαούρτι και ρίχνουμε μέσα το λάδι, το ξύδι, το αλατοπίπερο και τ αφήνουμε για λίγο να περιμένουν, στο ξύλο επάνω κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια μας μικρά κυβάκια.
Πάμε πάλι στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένα, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα παντζάρια, τα ανακατεύουμε πάλι όλα καλά καλά και τελειώνουμε με τα καρύδια και το κουκουνάρι που επίσης ανακατεύουμε.
Κρατάμε μερικά σπυριά κουκουνάρι για πάνω πάνω, για την μόστρα!!!
Να σας πω ότι για τέσσερα γουλιά παντζαριών μεγάλα, χρειάστηκα ένα κεσέ γιαούρτι στραγγιστό, ένα κρασοπότηρο για μέτρο καρύδια χοντροκομμένα, μισό κουκουνάρι, αλατοπίπερο κατά βούληση, όσο για το λάδι και το ξύδι, μισό ποτηράκι του κρασιού κι απ τα δύο.
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση στο ξύδι ρίχνετε λίγο πιο πολύ.
Αυτό ηταν!!!