Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με σημαντική διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία μας, χαρίζοντας μας υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και γερή καρδιά και μυαλό, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Δείτε μια εξαιρετική συνταγή, η οποία σίγουρα θα σας συναρπάσει!
Μερίδες: 8 μπιφτέκια (4 μερίδες)
Υλικά
- Μισό κιλό φρέσκο σολομό
- ¾ φλιτζάνι βρώμη
- Ο χυμός από μισό λεμόνι
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλατοπίπερο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βγάλτε την πέτσα από το σολομό και τυχόν κοκαλάκια που μπορεί να έχει. Κόψτε το σολομό σε κύβους και βάλτε τα κομμάτια στο πολυκόφτη. Λειτουργήστε το πολυμίξερ για 40-60 δευτερόλεπτα μέχρι ο σολομός να γίνει κιμάς. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε στο σολομό τα υπόλοιπα υλικά: τη βρώμη, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμείξτε τα υλικά και με βρεγμένα χέρια σχηματίστε μπιφτέκια. Βάλτε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και μεταφέρετε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πάνω σε μεσαία φωτιά, ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν το τηγάνι κάψει, προσθέστε τα μπιφτεκια σολομου και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Για τη σος:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κ.γ. μουστάρδα,
- 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- γλυκιά πάπρικα και
- σκόνη σκόρδου.
Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε με σπιτικό τζατζίκι: 1 γιαουρτάκι, 1 μικρό αγγουράκι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη, 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ανηθο και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη.