Τα μάφιν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι παρόμοια με τα καπ κέικ σε μέγεθος και στη μέθοδο παρασκευής. Η κύρια διαφορά είναι ότι τα καπ κέικ τείνουν να είναι γλυκά επιδόρπια σαν κέικ με γλάσο ζάχαρης. Τα μάφιν μπορούν να γίνουν είτε αλμυρά (αλεύρι βρώμης, τυρί) είτε γλυκά (βατόμουρο, σοκολάτα ή μπανάνα). Συνήθως τρώγονται για πρωινό μαζί με τον καφέ.
Υλικά για 4-6 άτομα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 μεγάλο αυγό
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
4 φλιτζάνια Ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρική
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
¼ κούπα Σπορέλαιο
2 λεμόνια
½ κούπα χυμός πορτοκάλι
½ κούπα χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με 12 θήκες για κεκάκια. Κόβετε τα λεμόνια στην μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια.
Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρείτε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια λεμονιού. Αφαιρείτε και τις άκρες.
Το βάζετε στο μπλέντερ με το λάδι , τον χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθετε να γίνουν κρέμα.
Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύετε.
Κάνετε μια γούβα στη μέση και προσθέτετε τα υγρά υλικά δηλαδή τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.
Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε.
Γεμίζετε τις θήκες κατά τα ¾ και ψήνετε να ροδίσουν για 30 λεπτά περίπου. Είναι ψημένα όταν τα πιέζετε στην κορυφή και επανέρχονται.