Βασιλόπιτα της Αλεξάνδρας η Κερκυραϊκή…

637

Αυτή η Βασιλόπιτα δεν μοιάζει με τις άλλες, είναι μια πάρα πολύ παλιά συνταγή από γιαγιάδες της Αλεξάνδρας στην Κέρκυρα.

Έχει πολλούς ξηρούς καρπούς και δεν πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη από πάνω, μόνο με σουσάμι.

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε…

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κι ένα κουταλάκι μπέκιν επειδή βαραίνει με τους ξηρούς καρπούς για να φουσκώσει σωστά, ένα φλυτζάνι ζάχαρη, ένα αμύγδαλα, ένα καρύδια, ένα ξανθή σταφίδα, ένα μαύρη, ένα βιτάμ, τέσσερα αυγά, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του, πολύ λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο γλυκάνισο κοπανισμένο, δυο βανίλιες και γάλα τόσο που ο χυλός να είναι σαν του κέικ.

Όλα τα υλικά τα εκτελούμε όπως σ ένα κέικ, απλά τους ξηρούς καρπούς τους βάζουμε στο τέλος.

Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μια ώρα και κάτι.

Με το γνωστό πια τεστ του μαχαιριού, βλέπουμε αν ψήθηκε και σβήνουμε τον φούρνο.

Φυσικά δεν την φτιάχνουμε μόνο ως Βασιλόπιτα…

Καλή επιτυχία!!!

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ