Εύκολο, απλό και αγαπητό κυρίως στα παιδιά.
Θα χρειαστούμε ένα πακέτο Τορτελίνια, λίγο βούτυρο, φιλέτο γαλοπούλας, η μπέικον, η ζαμπόν, ότι σας αρέσει, λίγο κρασί, μια κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά και τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας, του πάει η παρμεζάνα.
Ας το φτιάξουμε…
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα Τορτελίνια κι αφού βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να μας περιμένουν.
Σε ένα τηγάνι τώρα, βάζουμε λίγο βούτυρο κ τσιγαρίζουμε ελαφριά την ψιλοκομμένη γαλοπούλα , η όποιο άλλο αλλαντικό βάλετε, σβήνουμε με το κρασί, τα ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε πέντε λεπτά, αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί με το αλλαντικό μας και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί τόσα ώστε να πήξει η σάλτσα μας, στο τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Αφού ετοιμαστεί η σάλτσα την ανακατεύουμε με τα Τορτελίνια που μας περιμένουν και τα σερβίρουμε ζεστά .
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και κρασάκι παγωμένο.
Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…
Twitter #timageirevounpaliavrio