Έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές τα νηστίσιμα γλυκά είναι ακόμα πιο ωραία; Αυτά τα σκαλτσουνάκια με ταχίνι είναι σούπερ υγιεινά και πεντανόστιμα! Φτιάξτε τα είτε νηστεύετε είτε όχι!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
230 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
350 γρ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
60 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
80 γρ. σταφίδα ξανθή
80 γρ. αμυγδαλόψυχα χοντροκομμένη
180 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
25 γρ. μέλι
70 γρ. σουσάμι
Και: 200 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πώς θα τα φτιάξουμε:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το ταχίνι και το τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
2. Σχηματίζουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα το μέλι που έχουμε αραιώσει στο νερό.
3. Ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
4. Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
5. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
6. Κόβουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπ-πατ και βάζουμε σε κάθε μισό 1 κ.γ. γέμιση.
7. Αλείφουμε το άκρο του δίσκου με λίγο νεράκι και κλείνουμε ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.
8. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30′.
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
Μάνια Ντέλου, Pastry chef