Μία εύγευστη συνταγή με αρακά, μανιτάρια και κολοκυθάκια που γίνεται σε μόλις 20 λεπτά!
Aνοιξιάτικα σπαγγέτι
Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία σπαγγγέτι
350 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
250 γρ. αρακάς
2- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι (κατά προτίμηση φρέσκο)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τον αρακά και το σκόρδο να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Παράλληλα, έχουμε βάλει να βράσει νερό και ρίχνουμε τα σπαγγέτι. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πιπέρι και το θυμάρι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Σημείωση: Αν θέλετε μία… μικρή ενίσχυση, μπορείτε στο τέλος μαζί με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα να προσθέσετε και κάποιο αλλαντικό, π.χ. γαλοπούλα, κοτόπουλο ή ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια.