Σπανάκι ογκρατέν με μπεσαμέλ

833

Υλικά

Για την γέμιση
1 kg σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί ημίγλυκο
400 γρ τυριά τριμμένα (200 γρ γκούντα-200 γρ φέτα)
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 πρέζα κανέλα
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι,το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο
Προσθέτουμε λίγο λίγο το φρέσκο σπανάκι και το αλατίζουμε,να σοταριστεί,να χάσει τον όγκο του και να πιει τα υγρά του
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.τον μαϊντανό,ρίγανη αλάτι και πιπέρι,την φέτα,τα κίτρινα τυριά και τα αυγά και μια κουτάλα μπεσαμέλ
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε

Για την μπεσαμέλ

100 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
100 γρ αλεύρι ή (6 κ.σ αλεύρι)
1000 ml γάλα ή 4 ποτήρια του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι,1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα

Λιώνουμε καλά το βούτυρο να μην έχει σβόλους και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί 30 δεύτερα
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ