Υλικά συνταγής
100 γρ. ψωμί ψίχα
50 γρ. καρύδια τριμμένα
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύδι
5 σκελίδες σκόρδο
Πειραγμένη σκορδαλιά με καρύδια
Όποιος λέει ότι δεν του αρέσει η σκορδαλιά, καλό είναι να δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και θα αλλάξει γνώμη. Είναι μια διαφορετική σκορδαλιά, με ψωμί και αλεσμένα καρύδια, σίγουρα διαφορετική από την παραδοσιακή συνταγή.
Εκτέλεση Συνταγής
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
Μόλις μαλακώσει καλά, το βγάζουμε από το νερό το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τα χεράκια μας δηλαδή και στίβουμε!
Αν τα καρύδια μας δεν είναι τριμμένα, τα θρυμματίζουμε στο γουδί ή σε μιξεράκι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε και το σκόρδο στο γουδί.
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το ψωμί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε λάδι και ξύδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο, η γνωστή μας σκορδαλιά!
Καλή όρεξη!
Συμβουλές για τη σκορδαλιά
Δοκιμάστε να βάλετε ψωμί ολικής άλεσης ή φέτες του τοστ.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ποσότητες της σκορδαλιάς σας ανάλογα με τα γούστα σας.