Υλικά για 3 άτομα
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1/3 φλιτζάνι τριμμένο μπλε τυρί
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αποξηραμένα σύκα μαζί με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 2 κουταλιές της σούπας μέλι ανακατεύετε και αφήνετε για 1 ώρα τα σύκα στο ζεστό νερό να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια στραγγίξτε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
Ζεστάνετε το φούρνο στους 190° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αποξηραμένα, το μέλι, δεντρολίβανο και το μπλε τυρί.
Ανοίξτε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβετε το φύλλο σε 3 πλατιές λωρίδες. Κόψτε ανά τέσσερα τετράγωνα κάθε λωρίδα για να βγουν 12 στο σύνολο.
Στη συνέχεια αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μάφινς και βάζετε σε φορμάκι από 1 τετράγωνο φύλλο σφολιάτα.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα και γεμίστε τη σφολιάτα μ 1 ή 1 ½ κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτάκια. Γαρνίρετε αν θέλετε με λίγο δεντρολίβανο.