Σήμερα φτιάχνουμε μια μοναδική συνταγή για γλυκοπατάτες που είναι θρεπτικές και θα μας δώσουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Και φυσικά, το dressing είναι το μυστικό για την καλύτερη γεύση!
Τα οφέλη της γλυκοπατάτας στον οργανισμό είναι πολλά αλλά πόσοι τις έχουμε εντάξει στη διατροφή μας; Αυτή η συνταγή για γλυκοπατάτες είναι η ιδανική και η πιο νόστιμη καθώς έχει και μια δροσιστική γέμιση!
Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για γλυκοπατάτες;
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
Λάδι
Αλάτι
Για το dressing:
2 ψημένες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Μια χούφτα με φρεσκοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για γλυκοπατάτες;
Για να ψήσουμε το σκόρδο, τυλίγουμε τις σκελίδες σε ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βουρτσίζουμε τις φέτες γλυκοπατάτας με λάδι και ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια τοποθετούμε σε αυτό τις φέτες γλυκοπατάτας.
Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν και προσέχουμε να μη μας κολλήσουν.
Μεταφέρουμε τις φέτες από το τηγάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing μέχρι να συνδυαστούν πολύ καλά. Βάζουμε λίγο αλάτι στη γέμιση για γεύση.
Στη συνέχεια, βάζουμε το dressing πάνω από τις φέτες γλυκοπατάτας και σερβίρουμε όταν είναι ζεστές. Απολαμβάνουμε!