8 μυστικά μαγειρικής (για επίδοξες νοικοκυρές!)

619

Θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου με τις επιδόσεις σου στην κουζίνα; Υιοθέτησε αυτά τα μικρά μυστικά μαγειρικής που θα κάνουν τα πιάτα σου πολύ πρωτότυπα, γευστικά και εντυπωσιακά και θα σε προφυλλάξουν από μερικά αρκετά συνηθισμένα λάθη που κάνουν ακόμα και όσοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από σένα στη μαγειρική!

8 μυστικά μαγειρικής (για επίδοξες νοικοκυρές!):

#1. Για να μην γίνεται καφετί το αβοκάντο

Ξεφλούδισε το, κόψε το σε κομμάτια και βάλε το μέσα σε ένα μπολ με νερό και παγάκια για λίγα λεπτά. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις και χυμό κίτρου, ωστόσο τα παγάκια είναι μια πολύ εύκολη λύση.

#2. Για να αποφύγεις τις ίνες στη σάλτσα ντομάτας

Ξεφλούδισε τες. Πάρε ένα μαχαίρι και κόψε ένα “χ” στο κάτω μέρος κάθε ντομάτας. Βάλε τες σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και με ένα κουτάλι πιάσε κάθε ντομάτα και βάλτην μέσα σε νερό με πάγο. Αυτό θα κάνει τη φλούδα της να βγαίνει πανεύκολα.

#3. Για να κάνεις τη guacamole σου πιο γευστική

Σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι και ρίξε ολόκληρα σπόρια κύμινου. Κούνησε το τηγάνι συχνά για να πάρουν χρώμα παντού και βγάλε τα από τη φωτιά όταν έχουν γίνει καφετί. Σε ένα μύλο πιπεριού ή καφέ τρίψε τα σπόρια και πρόσθεσε μισό κουταλάκι του γλυκού για κάθε αβοκάντο.

#4. Σχεδόν όλα τα φρούτα μπορούν να γίνουν σάλτσα

Απλά ψιλόκοψέ τα, και συνδύασε τα με χυμό κίτρου, κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά, αλάτι και όποια μπαχαρικά προτιμάς.

Δες εδώ μια καταπληκτική συνταγή για σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα ανανά!

#5. Πρόσθεσε ταμάρινδο

Ο ταμάρινδος είναι ο καρπός ενός δέντρου που φυτρώνει στην Ασία και τη Β. Αφρική. Ο καρπός αυτός έχει πολύ ξινή γεύση όταν στύβεται. Έτσι, είναι ιδανικός για να τον χρησιμοποιήσεις όταν φτιάχνεις ινδικά ή γενικά ασιατικά πιάτα, όπως για παράδειγμα γλυκόξινες σούπες και σάλτσες.

#6. Κάθε φορά που προσθέτεις κίτρο σε μία συνταγή…

Σιγουρέψου ότι έχεις αφαιρέσει τη λευκή μεμβράνη που βρίσκεται κάτω από την φλούδα. Αν δεν την αφαιρέσεις το γεύμα σου θα είναι πικρό.

#7. Για να δώσεις έναν γλυκό τόνο στα αλμυρά πιάτα

Φτιάξε μια μελάσα ροδιού. Βράσε το χυμό του ροδιού μέχρι να γίνει πηχτός. Πρόσθεσε τη μελάσα σαν σάλτσα σε ψητά κρέατα και λαχανικά ή χρησιμοποίησε την σαν μαρινάδα ή dressing για σαλάτες.

#8. Για να μην είναι οι σαλάτες σου νερουλές ή “μαραμένες”

Βγάλε από τα αγγούρια και τις ντομάτες το κομμάτι που βρίσκονται τα σπόρια. Έτσι, σαλάτες σου δεν θα είναι νερουλές. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο ιδιαίτερα αν δεν θέλεις να τις σερβίρεις κατευθείαν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ