Υλικά για 2 μερίδες
- 6-8 καραβίδες
- 2 μικρές ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό πεπεροντσίνο ή 1/2 καυτερή πιπεριά χωρίς τους σπόρους
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ή πάπρικα
- λίγο ελαιόλαδο
- 250-300 γραμμάρια μακαρόνια Νο 10.
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και το μισό και παραπάνω μάραθο.
- Πολτοποιούμε ή ψιλοκόβουμε καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο
tip: Στο σκόρδο αφαιρώντας την φύτρα από το κέντρο του αποδυναμώνουμε την αψάδα και το έντονο άρωμα κρατώντας την γεύση, ομοίως στη καυτερή πιπεριά αφαιρούμε τους σπόρους
- Ξεπλένουμε καλά τις καραβίδες.
- Βάζουμε μια χαμηλή κατσαρόλα στο μάτι να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί τον πελτέ για 1-2 λεπτά τσιγαρίζοντας και προσέχοντας να μην αρπάξει
tip: Όταν δεν τσιγαρίζουμε τον πελτέ ντομάτας, συνήθως, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αν όμως τον τσιγαρίσουμε αποφεύγουμε τις θερμίδες της ζάχαρης.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί εκτός από τα μακαρόνια. Τσιγαρίζουμε τα υλικά για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν προτιμούμε πιο βαριά και γεμάτη γεύση προσθέτουμε ένα σφηνάκι ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς συνεχίζοντας το μαγείρεμα με ανοιχτό πάντα καπάκι για 2-3 λεπτά
tip: Σε αυτό το στάδιο πριν προσθέσουμε το νερό, η σάλτσα πρέπει να είναι λίγο αλμυρή.
Μόλις γίνουν οι καραβίδες στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
tip: Δεν ξεχνάμε ποτέ να δοκιμάζουμε και να συμπληρώνουμε με ότι χρειαστεί κατά τη γνώμη μας!
Στο τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε με βάση τις οδηγίες
tip: Το βράσιμο “αλ τέντε” σέβεται τις πρώτες ύλες και έχει ως αποτέλεσμα να είναι τα μακαρόνια ευκολότερα στην χώνεψη.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και μετά από 3-4 λεπτά όταν θα έχουν απορροφήσει αρκετή από την σάλτσα τα μακαρόνια προσθέτουμε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μάραθο και απολαμβάνουμε! (- Το τυρί δεν προτείνεται σε αυτό το πιάτο αλλά είναι θέμα γούστου).
– Κρασί για την περίσταση προτείνουμε ένα ανάλαφρο Cianti ή ένα Αθήρι.