Υλικά συνταγής
4 μεγάλες ή 8 μικρές φέτες χωριάτικο ψωμί
4 αυγά
400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
180 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή μπέικον κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. τυρί πικάντικο (κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο) τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβετε το σπανάκι όπως επίσης και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να χάσει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε.
Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το τυρί και το ζαμπόν ή μπέικον.
Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο λάδι και τοποθετείτε στον πάτο τις φέτες απ’ το ψωμί Πάνω στις φέτες απλώνετε το μείγμα με το σπανάκι. Σπάζετε από πάνω τα αυγά, ραντίζεται με λίγες σταγόνες λάδι και ψήνετε στο φούρνο 5′-7′ μέχρι να σφίξουν τα αυγά.