Πεντανόστιμος σολομός με ψητό μπρόκολο και βινεγκρέτ κάπαρης
Συστατικά
1 μπρόκολο
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα σολομού
1 πιπεριά τσίλι
2 κ. σούπας ξύδι
2 κ. σούπας κάπαρη
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Πρόθερμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόψε το μπρόκολο σε φουντίτσες, αλατοπιπέρωσέ το και άλειψέ το με δύο κουταλιές λάδι και ψήσε σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου 15 λεπτά.
Αλατοπιπέρωσε το σολομό και άλειψέ τον με μια κουταλιά λάδι και ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι, την κάπαρη και την πιπεριά ψιλοκομμένη και αλατοπίπερο.
Σέρβιρε περιχύνοντας το ψάρι και το μπρόκολο με τη βινεγκρέτ κάπαρης.