Τούρτα Ναπολέων: Το ιταλικό μιλφέιγ με τη μυστική συνταγή και την πλούσια κρέμα

666

Υλικά
Για τη ζύμη:

300-350 γρ. αλεύρι + 2-3 κ.σ. επιπλέον, αν χρειαστεί

150 γρ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα

100 ml σπορέλαιο

100 ml γάλα

1 αβγό

2 κ.σ. κορν φλαουρ

Για την κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο γάλα

9 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ

4 αβγά, χτυπημένα

250γρ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

4 κ.σ. βούτυρο

1 πακέτο μπισκότα τύπου dijestive, θρυμματισμένα στο μούλτι

1 φλ. φιλέ αμυγδάλου

Για τη ζύμη:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, το μπέικιν πάόυντερ, τη σόδα, το σπορέλαιο, το γάλα, το αβγό και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε μία ζύμη ούτε πολύ μαλακή, αλλά ούτε πολύ σφιχτή.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, τα οποία πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε φύλλο με διάμετρο 26-28 εκ.

Απλώνουμε τη ζύμη σε στρόγγυλο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνεια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Οι ζύμες ψήνονται ξεχωριστά, αλλά μπορούμε να βάλουμε 2-3 ταψιά ταυτόχρονα στο φούρνο στον αέρα.

Αφήνουμε τα φύλλα στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά.

Για την κρέμα βανίλιας:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150ml γάλα , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε τα αβγά, τη μαύρη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι η κρέμα να το απορροφήσει όλο.

Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει καλά.

Σε μία στρόγγυλη φόρμα με αποσπώμενο πάτο τοποθετούμε το πρώτο ψημμένο φύλλο.
Προσθέτουμε λίγη κρέμα και συνεχίζουμε εναλλάξ φύλλο-κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει λίγη κρέμα την οποία απλώνουμε επάνω από το τελευταίο φύλλο.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο μπισκότο και το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ