Υλικά
- 250 γρ. σπαράγγια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- άνιθος
- ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο.
- Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι.
- Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια.
- Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους.
- Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά.
- Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι για 2 πιάτα.
Καλή επιτυχία!