Με το οποιοδήποτε φαγητό μας, μπορούμε να έχουμε στο ψυγείο μας μια μελιτζανοσαλάτα για όλα…
Για συμπλήρωμα του φαγητού μας, για το ουζάκι μας…
Η εποχή μας γεμάτη μελιτζάνες που προσωπικά τις λατρεύω…
Θα χρειαστούμε λοιπόν, έξη μελιτζάνες φλάσκες, μισό φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, μισό φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο λάδι, τον χυμό από μισό λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό για το στόλισμα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να την φτιάξουμε…
Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας στο γκριλ του φούρνου μας, η στο μάτι της κουζίνας μας επάνω, μέχρι που η φλούδα να κάψει καλά, δέκα λεπτά περίπου από κάθε μεριά, για να πάρει την γεύση του καπνιστού.
Αφού λοιπόν τις κάψουμε, τις ξεφλουδίζουμε αμέσως και βάζουμε μέσα στο μπλέντερ την σάρκα από την μελιτζάνα, τον χυμό του λεμονιού, το λάδι, το αλατοπίπερο, το γιαούρτι και τα καρύδια που τα έχουμε κοπανίσει ελαφρά…
Χτυπάμε καλά το μείγμα για δυο λεπτά τρία λεπτά, να πολτοποιηθεί, αλλά να μην γίνει και τελείως χυλός.
Την βάζουμε σ ένα μπολ και στολίζουμε με ψιλοκομμένο μαιδανό.
Αυτό ήταν…
Πάνω στο ψωμί, η στο παξιμάδι, με λίγο ουζάκι η ρακή το ωραιότερο…