Είπα να κάνουμε κι ένα ψαράκι σήμερα…
Ο Γαύρος ανήκει στην κατηγορία των «φτωχών» ψαριών, αλλά «πλούσιων» ψαριών και τα «πλούσια» ψάρια, είναι τα λεγόμενα «φτωχά» ψάρια, γιατί; θα σας πω…
Τα «φτωχά» ψάρια που είναι τα φτηνά ψάρια, γι αυτό ονομάστηκαν και φτωχά, περιέχουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και τα λεγόμενα Ω3 λιπαρά και γίνονται «πλούσια», ενώ τα «πλούσια» ψάρια δηλαδή τα ακριβά ψάρια, έχουν μόνο την γεύση, το όνομα και τη χάρη…
Εμείς επιμένουμε …. «φτωχά» αλλά «πλούσια», γι αυτό σήμερα, θα φτιάξουμε ένα υπέροχο γαύρο στον φούρνο λαδορίγανη!!
Να ξεκινήσουμε λοιπόν…
Θα χρειαστούμε ένα κιλό γαύρο, να πείτε στον ψαρά σας να σας τον καθαρίσει, αλλιώς θα κόψετε εσείς τα κεφάλια τους προσεκτικά.
Τώρα όλοι οι ψαράδες τα καθαρίζουν τα ψάρια.
Θα χρειαστούμε επίσης αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη και λεμόνια.
Αφού πλύνουμε καλά τους γαύρους μας, τους βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά τους και τους αλατίζουμε.
Αφού μείνουν πέντε δέκα λεπτά εκεί, τους βάζουμε στο πυρεξάκι μας, τους πιπερώνουμε, τους ρίχνουμε ρίγανη, ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού, στύβουμε από πάνω δυο λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι μας και πολύ λίγο νεράκι.
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω και μόλις ροδίσουν από πάνω, είναι έτοιμοι.
Θα χρειαστούν περίπου μια ώρα και κάτι στον φούρνο για να τελειώσουν.
Θα τους σερβίρουμε με μια υπέροχη χωριάτικη σαλάτα, ψωμάκι φρέσκο και κρασάκι του γούστου σας!!!